Stichting Oltenia
Hulp in Zuid-Roemenië

Kinderen naar school

 

Stichting Oltenia steunt mensen in (Zuid)-Roemenië. Het doel hierbij is mensen de mogelijkheid te geven om de kwaliteit van leven te verbeteren.

De projecten 'Kinderen naar school' en Individuele hulpverlening lopen continu. Daarnaast zijn de afgelopen jaren in het dorp Bechet en de stad Bals de projecten Transporten en Waterleiding uitgevoerd.


 Kinderen naar school

Kinderen in Roemenië groeien vaak op in armoede. Ze werken op het land, hun ouders zijn vaak alcoholist en ze hebben (dus) weinig geld. Er is vaak geen geld om naar school, naar het lyceum en/of de universiteit te gaan.

We willen de kinderen stimuleren om zich te ontwikkelen, of dat nou met studie, in de sport of anderszins is. Het gaat om het kind en wat hij of zij kan en wil.

We doen dit bijvoorbeeld als volgt:

 

  • Vervoer betalen.
  • Huisvesting betalen.
  • Studie/schoolgeld betalen.
  • Sportkleding, accommodaties, overnachtingen etc. betalen..


Donaties

Voor de activiteiten van de stichting is geld nodig. Wilt u ons hiermee helpen?


Het bankrekeningnummer van de stichting Oltenia is 39.03.90.658 (Triodos Bank). Ons IBAN nummer is NL67 TRIO 0390 3906 58, BIC: TRIONL2U.

Voor vragen over donaties verzoeken wij u ons te e-mailen op ionela@melissen.com. Wij nemen dan contact met u op.

ANBI - status

Stichting Oltenia is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Deze ANBI-status houdt in dat de Stichting Oltenia geen schenkings- en /of successierecht hoeft te betalen over ontvangen schenkingen en nalatenschappen. Daarmee komt het volledig geschonken bedrag ten goede aan ons werk in Roemenië.

Voor u betekent het dat giften aan de Stichting Oltenia aftrekbaar zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels). Kijk voor meer informatie bij www.belastingdienst.nl.


Stichting Oltenia 

Stichting Oltenia is opgericht door Ionela en Hendrik-Jan Melissen. De ouders van Ionela wonen in het dorp Bechet en tijdens de bezoeken die Ionela en Hendrik-Jan hier hebben gebracht, en door de armoede en de achterstand die hier bij iedereen zichtbaar aanwezig is, is het idee ontstaan om deze mensen te gaan helpen.

Stichting Oltenia opereert heel kleinschalig. We helpen mensen direct en kunnen hierdoor donaties zeer efficiënt inzetten.

Lees de jaarverslagen van 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021.


Bestuur
Het bestuur van stichting Oltenia bestaat uit de volgende personen:

 

  • Hendrik-Jan Melissen voorzitter
  • Ionela Melissen secretaris en penningmeester
  • Lucré van Duijn bestuurslid
  • Henri Elands bestuurslid

Beloningsbeleid
De bestuursleden van stichting Oltenia genieten geen vergoeding bij het uitoefenen van de activiteiten namens de stichting.